RMV Brasil     CVL Legno     Dixson Bassdrumlift     DJ Drums     Turkish Cymbals
                       drums & percussie instrumenten
                       drum shells

 

 

logo RMV

Raw Shells
De ‘raw shells’ (losse onbehandelde ketels) van CVL worden volgens een geheel eigen en afwijkend (geheim) procédé gemaakt, volgens de strengste kwaliteitseisen.
Het gebruikte hout wordt aan de strengste test onderworpen en moet absoluut perfect zijn om gebruikt te mogen worden. De samenstelling van de ketels is dusdanig dat alle lagen een gelijke (perfecte) kwaliteit hout hebben, wat ervoor zorgt dat de ketel erg homogeen wordt en daardoor minder oppervlaktespanning kent en dus beter rond zal blijven. De verlijming van de lagen fineer gebeurt met een door CVL ontwikkelde lijm, die nauwelijks invloed heeft op de resonanties van het hout. Duurzaamheidtest in een oven van 105 graden Celsius voor 500 uur toont aan dat een lange levensduur van de ketels gewaarborgd is, hetgeen met een garantietermijn van 5 jaar bekrachtigd wordt. Al met al een topkwaliteit.
CVL’s eigen onderzoek naar de klankeigenschappen van verschillende houtsoorten heeft geresulteerd in een scala aan houtsoorten dat zich uitstekend leent om te gebruiken in slagwerken en elk een toegevoegde waarde biedt in het klankspectrum.
De door CVL gekozen houtsoorten zijn Europees essen (ash), Europees berken (birch), ahorn (maple), Afrikaans mahonie (african mahogany), kastanje (chestnut) en bubinga.
Op het gebied van maatvoering is de ‘sky the limit’. De ketels worden in meerdere diktematen geleverd: de Basic lijn – welke alle denkbare maten bestrijkt – met 5 lagen en 4,5mm dikte en de Advanced lijn met 6, 7 of 9 lagen en 5,4mm, 6,3mm of 8,1mm dikte, afhankelijk van de gekozen maat. Denk aan tom, snare en bassdrum maten.
Diameters lopen in beide series van 6 tot 26 inch en de dieptematen bij sommige diameters wel tot en met 40 inch (!).
Naast de hierboven beschreven zogenaamde ‘ply wood shells’, maakt CVL ook een aantal ‘solid’ (enkellaags) en ‘stave (segmenten) shells’, als ook houten spanranden uit beuken (beech) of Afrikaans mahonie (african mahogany).
Meer informatie over de ketels en de mogelijkheden vind u in deze brochure, of op de CVL website. Voor prijzen en voorwaarden, neem contact met ons op.

 

Copyright 2011 - Hagelaar Musical Instruments