RMV Brasil     CVL Legno     Dixson Bassdrumlift     DJ Drums      Turkish Cymbals
                       drums & percussie instrumenten
                       drum shells

 

CVL Drumset

CVL Custom Drumsets en Snares
De drums van CVL zijn van exceptionele kwaliteit en worden door de familie Cavallarin en hun mensen volledig met de hand en op specifieke klantenwens (custom) gebouwd in Chioggia, bij Venetië in Italië.

De 'shells' worden volgens een innovatief, maar uiterst geheim procede vervaardigd, met enkel de beste materialen. CVL gebruikt een zelfontwikkelde niet millieubelastende lijm, waarvan er minder nodig is  (dus betere hout-lijm ratio) om een sterke, maar toch erg resonante shell te verkrijgen. Deze shells kunnen van maar liefst 12 houtsoorten, of een combinatie daarvan gemaakt worden.

Opties
De keuze is dus nagenoeg eindeloos! Naast het bekende esdoorn (maple) en berken kan men kiezen uit beuken, Afrikaans mahonie, essen (ash), kastanje, spar (fir), bubinga, wengé, populier, Amerikaanse laurier (sassofrasso) en padouk. Alles met een eigen karakter en uitstraling.

De maatvoering van de verschillende drums biedt eveneens een extreem ruime keuze. Uitgaande van de standaard diameters van 6 tot en met 26 inch, kan men kiezen tot in de meeste gevallen wel een lengte/diepte van 40 inch! Dat is uit één stuk! De dikte van de shell kan ook volledig aan uw wens aangepast worden, mits een minimum van 4,5 mm gerespecteerd wordt. U kunt dan misschien wel begrijpen dat uw maat nooit een probleem zal opleveren!

Als je dan de verschillende (exotische) fineren, vele kleuren en afwerkingstypen daarbij optelt, kom je aan een zeer breed, nee extreem breed scala aan opties om uw droomset samen te stellen!

Standaard serie
Nu realiseren we ons ter dege dat niet iedereen zoveel keuzes wil maken. Daarom hebben Hagelaar Musical Instruments en CVL samen een standaard serie ontwikkeld, waarin u kunt kiezen uit 2 houtsoorten, 4 kleuren en vastgestelde maten van drums. U kunt naar hartelust combineren tussen de kleuren, maten en houtsoorten, aangezien elke drum los verkocht wordt. U bepaalt dus de samenstelling van uw set! De prijs is per maat drum hetzelfde, ongeacht de houtsoort of kleur.

Let wel, de kwaliteit is precies gelijk aan die van de custom drums die CVL maakt. Er wordt nergerns op beknibbeld en geen concessies gedaan. Wij hebben alleen de keuze in opties beperkt. Dat houdt de prijs lager, waardoor een CVL set bereikbaarder is dan ooit!

Ter illustratie: een 5-delige gelakte maple set, met 4,5 mm dunne shells met sound focus ring, bestaande uit 22x18, 10x8, 12x9, 14x14 en 14x5,5 komt op €1902,00 inclusief 21% BTW.

Binnenkort zal hierover meer informatie beschikbaar komen. Kom dus regelmatig terug om de voortgang te checken!

Tot die tijd vind u hier de CVL catalogus voor drums en hier die van de snaredrums. De weg naar de CVL website vind u hier.

 

cajon basic oranje

Percussie-instrumenten
Enkele voorbeelden van de door CVL gefabriceerde percussie-instrumenten zijn bijvoorbeeld cajons en surdo’s, maar zeker ook unieke instrumenten als een zogenaamde ‘finger snare’.

Klik hier voor meer informatie over het aanbod in percussie instrumenten in de vorm van een catalogus in pdf formaat en hier voor een Nederlandstalige beschrijving van deze instrumenten. Ook op de website van CVL vind u meer informatie.

 

Copyright 2011 - Hagelaar Musical Instruments